Özgeçmiş
1 Eylül 1997 doğumluyum.
İlköğretimimi Bolu’da, Ortaöğretimimi Ankara’da aldım.
2015 yılında Prof. Dr. Ragıp Üner Anadolu Sağlık Meslek Lisesi – Anestezi ve Reanimasyon bölümünden mezun oldum.
Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2 yıllık Anestezi stajımı başarı ile tamamladım.
2021 yılında Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Lisans bölümünü bitirdim.
2022 yılı itibariyle kendimi daha fazla geliştirebilmek için, Anadolu Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı bölümüne kayıt oldum.
Kişiliğim ve aldığım eğitimler sayesinde iletişimi kuvvetli biriyim. Takım çalışmasına uyumlu, eğitime ve gelişmeye açığım.
Program Bilgim
İHA PİLOTU
Küçük yaşta bilgisayar oyunlarından kazandığım dikkat ve el-göz koordinasyonu becerileri sayesinde kariyerimi bu alanda ilerlettim. Türkiye merkezli İHA üreticisi, ihracatçısı ve savunma şirketi BAYKAR’da eğitim alma ve deneyim kazanma fırsatı buldum. Ayrıca İnsansız Hava Aracı Mekanik Teknisyeni eğitimim ile hem İHA’ların çalışma mekanizmasını daha iyi anladım hem de İHA bakım, onarım ve sorun giderme konusunda deneyim kazandım. Askeri alanda görev yapan Orta İrtifa Uzun Uçuş (MALE) Sınıfı Silahlı İnsansız Hava Araçlarıyla çalışma fırsatı buldum. (Bayraktar TB2). Askeri tesislerde çalışmak bana disiplin ve güvenlik konularında tecrübe kazandırdı.
Daha sonra Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden 25 kilograma kadar drone kullanmama olanak sağlayan İHA-1 ticari drone lisansımı aldım. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığına Bağlı Türkiye Hava Sporları Federasyonu’nun lisanslı drone pilotu sporcusu oldum.
Yurt dışında hobi uçuşlarımı gerçekleştirebilmem için A1 & A3 Açık Kategori Drone Bitirme Sertifikasını aldım. Bu sayede Avrupa (EASA), Amerika (FAA) ve Birleşik Krallık’ta (CAA UK) 25 kilograma kadar İHA’ları uçurabiliyorum ve yerel kural ve kanunlara hakimim.
GNSS, RTK, PPK gibi konum doğrulama yöntemleri ve Barometre, Manyetometre, İvmeölçer gibi ataletsel ölçüm sistemleri gibi aviyonik sistemler konusunda eğitim ve deneyim sahibiydim.
FAYDALI YÜK OPERATÖRÜ
İnsansız Hava Araçlarında, uçuş operasyonunu sağlayan parçalar dışında kalan kameralar, askeri teçhizatlar ve aydınlatma sistemleri gibi görev niteliği ile ilgili taşıdığı tüm yüklere Faydalı Yük denilmektedir. Benim uzmanlık alanım:
– Elektro-Optik (EO) ve Kızılötesi (IR) keşif, gözetleme ve hedefleme sistemleri
[WESCAM MX-15D ve ASELSAN CATS]
– İHA’lar için özel geliştirilmiş mühimmatlar
[ROKETSAN MAM-L ve MAM-C]
– Mayın, enkaz ve maden arama/tarama faaliyetlerinde kullanılan manyetometre sistemleri
Lisanslı ve deneyimli bir Faydalı Yük Operatörü olarak ayrıca Operatör Eğitmeni sertifikamda bulunmaktadır. Eğitmenlik Sertifikası, eğitimleri birincilikle tamamlayan adaylara verilmektedir.
VİDEOGRAPHER
Video düzenlemeye olan ilgim ilk olarak Reklamcılık okurken başladı. Christopher Colombus’un “ben onlara güneşi gösterdim, onlar ise parmağıma baktı” sözündeki gibi, insanlar göstermek istediğiniz şeyden çok nasıl gösterdiğinizle daha çok ilgilenmektedir. Bende bu motto ile tasarımlarımda lineup, simetri, senkronizasyon, renk ve müzik uyumuna çok dikkat ettim. Doğru müzik ve geçişlerin bir video için en önemli iki parametre olduğunu düşünüyorum.
Mezuniyetim sonrası Freelance olarak birçok platformda bireysel müşteriler ile bir araya geldim. Bu bana farklı alanlarda, farklı tür videolar yapma imkanı sundu. Bireysel hesapları için Story ve Reels, projeleri için profesyonel sunumlar ve özel günlerine ait videolarının düzenlenmesinde rol aldım. Bu süreçte müşterilerin özel günlerine (Doğum günü, evlilik teklifi, mezuniyet vb.) ait bir videoyu her izlediklerinde, ne zaman olursa olsun, nasıl aynı duyguyu ve heyecanı onlara yansıtabileceğime dair çok şey öğrendim.
Bireysel müşteriler ile çalışmaya devam ederken birkaç youtuber ile kanalları için içerik hazırladım (vlog ve reels). Bir eğitim kurumunun canlı derslerinin ve eğitim dokümanlarının düzenlenmesinde görev aldım. Sonrasında bazı şirketler ile proje bazlı veya dönemsel çalışmaya başladım.
Aktif olarak şirketlerle ve bireysel müşterilerimle çalışmaya devam etmekteyim.